Over de Dinho

De DiNHo is de roeicompetitie voor jeugd en junioren uit het district Noord-Holland die niet meedoen aan landelijke 2 kilometer wedstrijden. Van september tot en met maart wordt er iedere maand door een roeivereniging een wedstrijd georganiseerd jonge roeiers. Het leuke daarvan is dat de roeiers iedere maand bij een andere vereniging op bezoek gaan.  


Roeiverenigingen

Deze verenigingen vormen samen het District Noord-Holland:


Klassement

Ieder team dat aan een DiNHo-wedstrijd meedoet, kan punten verdienen. Om opgenomen te worden in het eindklassement moet een team minimaal aan 4 van de 6 DiNHo-wedstrijden meedoen. De winnaars van de DiNHo-competitie kunnen meedoen aan de landelijke finale van de Juniorencompetitie, die door de KNRB wordt georganiseerd.

Wedstrijdonderdelen

De wedstrijden worden geroeid in C4* (voor beginnende ploegen) of in een 4* voor meer ervaren ploegen. Er wordt geroeid in de boten van de organiserende vereniging. Ieder team roeit twee afstanden direct na elkaar. Alle teams roeien een 400 meter. De jeugdroeiers roeien daarnaast nog een wedstrijd over 250 meter. De tweede wedstrijd voor de junioren gaat over 700 meter. Naast de strijd op het water wordt er ook gestreden op de ergometers. Jeugdroeiers (t/m 14 jaar) roeien een afstand van 250 meter. De junioren (15 t/m 18 jaar) ergometeren 500 meter.