Inschrijven

Voor iedere competitiewedstrijd kunnen er (nieuwe) teams worden ingeschreven. Inschrijven doe je door het inschrijfformulier te downloaden, in te vullen en te mailen naar de organiserende vereniging. Inschrijven kan tot een week voor de wedstrijddag. 

Teams

Een team bestaat uit 4 tot 8 roeiers per seizoen. Ieder team wordt ingeschreven met een naam. Ze komen het hele seizoen uit onder deze naam. De wedstrijden worden geroeid in gestuurde C4-en (C4x+) gladde 4-en (4x+). Het is aan de jeugdcoaches om daar een goede inschatting van te maken. Hierbij doen we een beroep op de sportiviteit van de coaches en roeiers. 

Leeftijdscategorie

De teams worden ingeschreven in leeftijdsgroepen. Er zijn 4 leeftijdscategorieën: 12 jaar, 14 jaar, 16 jaar en 18 jaar.

Een individuele roeier mag maximaal één jaar ouder zijn dan de categorie waarin hij/zij uitkomt. Voorwaarde hiervoor is dat een teamgenoot de leeftijd compenseert. Deze compensatieregel geldt niet voor de Jeugdhead.

 

De gemiddelde leeftijd van het team moet passen binnen de categorie waarin het team start. Uitgangspunt voor het bepalen van de leeftijdscategorie is de leeftijd op het moment van de finale van het seizoen, op basis van het geboortejaar. Bijvoorbeeld: een roeier wordt in augustus 14 jaar. De finale is twee maanden eerder in juni. De roeier wordt ingedeeld in het veld voor 14 jaar.   

Inschrijfgeld

Meedoen aan de DiNHo-wedstrijden is gratis. Om mee te doen aan de Jeugdhead en de landelijke KNRB-finale van de juniorencompetie moet wel inschrijfgeld betaald worden. Meer info over het inschrijfgeld voor de Jeugdhead kun je terecht op hun website. De hoogte van het inschrijfgeld voor de landelijke finale wordt vastgesteld door de KNRB.